Deodorantit ovat hyvin yleisessä käytössä olevia kosmeettisia tuotteita, joita suihkutetaan tai levitetään tavallisesti kainaloihin. Deodorantin tarkoitus on ehkäistä hien hajua, joka syntyy sen seassa elävistä bakteereista. Erityisesti kostea ja lämmin säätila edesauttaa bakteereiden aiheuttamaa voimakasta hajua. Deodoranttien ansiosta tällaisten bakteerien kasvu hidastuu ja tuotteen sisältämä hajuste peittää tehokkaasti epämiellyttäviä hajuja. Etsittäessä netistä tällaisia tuotteita on mahdollista löytää ainakin kolmenlaisia eri tyyppisiä deodoranttituotteita. Yleisin tyyppi on niin sanottu roll-on -puikko, seuraavaksi yleisimmät tyypit ovat suihkepullosta iholle suihkutettava raikaste sekä iholle levitettävä voide. Katso tämän sivun deodorantti ale ja hyödynnä voimassa olevat tarjoukset.

Deodorantit jokapäiväisessä käytössä

Deodoranttien käyttö on yleistynyt merkittävästi 1900-luvun aikana ja niitä käyttää suurin osa länsimaisessa yhteiskunnassa elävistä ihmisistä. Näitä hajustetuotteita yhdistetään yleensä antiperspiranttien kanssa, jolloin hikoilun estäminen on huomattavasti tehokkaampaa. Antiperspirantit ovat alumiiniyhdisteitä, jotka tukkivat hikirauhaset estäen hikoilun. Antiperspirantit voidaan määritellä myös voidemaisiksi lääkeaineiksi. Useampien hikikanavien tukkiminen kainalon alueelta auttaa huomattavasti hikoilun vähenemiseen. Monilla ihmisillä on negatiivisia kokemuksia alumiiniyhdisteisistä deodoranttituotteista, sillä jotkut käyttäjät ovat saaneet niistä haittavaikutuksia. Tämän vuoksi on olemassa myös alumiinittomia deodorantteja. Alumiiniyhdisteiset deodoranttituotteet voivat aiheuttaa joillakin käyttäjille ihottumaa ja kutinaa kainalon alueella. Alumiinittomat deodorantit sopivat yleensä kaikille deodoranttien käyttäjille ja ne ovat usein riittävän tehokkaita estämään hikoilun hajun. Haittapuolena tällaisissa alumiinittomissa deodoranteissa on se, että ne ovat yleensä huomattavasti kalliimpia kuin normaalit, alumiinia sisältävät raikastetuotteet.

Deodoranttien käyttö jokapäiväisessä elämässä on monille käyttäjille hyvin luontevaa ja rutiininomaista. Deodoranttia lisätään iholle usein heti suihkussa käynnin jälkeen ja toisinaan esimerkiksi rankemman urheilusuorituksen jälkeen, jolloin hikoilu on kovimmillaan. Deodoranttien käyttäjät valitsevat saattavat valita suosikkideodoranttinsa, kokeiltuaan useita erilaisia valmisteita. Useimmille hinta on myös määräävä tekijä valitessa käyttökelpoista deodoranttia. Kun käyttäjä on löytänyt omiin tarpeisiinsa sopivan deodorantin, kannattaa hänen hankkia useamman deodorantin säästöpakkaus yhdellä kertaa. Tämä tulee halvemmaksi pidemmällä aikavälillä ja helpottaa arkea, sillä silloin deodorantin käyttäjän ei tarvitse hankkia kovin usein uutta tuotetta. Deodoranttia käytettäessä on hyvä muistaa levittää sitä sopiva määrä, vain ohut kerros iholle, jotta tuotetta ei kuluisi tarpeettomasti.

Näin valitset sinulle parhaan deodorantin

Valitessa sopivaa deodoranttia, käyttäjän on hyvä pohtia joitakin sen käyttöön liittyviä asioita. Erilaiset deodorantit on suunniteltu erilaisiin tarkoituksiin ja eri tyyppisille käyttäjille. Tuotteen valinta riippuu pitkälti käyttötarkoituksen ja käyttäjän ihotyypin mukaan. Deodoranttituottessa on erittäin laaja valikoima ja tuotteita löytyy moneen eri käyttöötarkoitukseen jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetuista tuotteista aina urheilullisiin tilanteisiin tarkoitettuihin tuotteisiin saakka. Useimmiten päivittäiseen käyttöön sopii parhaiten roll-on-tyyppinen tuote, kun taas urheilijoiden keskuudessa on hyvin suosittua käyttää suoraan iholle suihkutettavia tuotteita. Verkkokaupasta voit tilata sopivan tuotteen ja kokeilla sen soveltuvuutta omaan käyttöön. Tarvittaessa voi olla mahdollista saada näytetuotteita kokeiltavaksi, jolloin oman ja tarkoitukseen sopivan tuotteen valinta on silloin huomattavasti helpompaa ja kätevämpää.

Deodorantit ovat tarpeellisia tuotteita, jotka kannattaa valita huolella ja käyttää oikealla tavalla. Parhaat tuotteet voi löytää helposti etsimällä taustatietoja internetistä ja vertailemalla arvosteluja. Oikeanlaisen deodorantin löytämiseksi on hyvä myös kokeilla itse erilaisia tuotteita jotta tuotteen sopivuus käyttäjälle on paras mahdollinen. Nykyään yleisesti paras hinta-laatu-suhde löytyy verkosta ostetuilla tuotteilla, ja valinnanvaraa on myös enemmän.

Deodorantit – vertaile ja valitse sopiva

  • Valitse sopiva tuote kokeilemalla erilaisia deodorantteja.
  • Vertailemalla eri arvosteluja löydät hyviä vinkkejä deodorantin valintaan.
  • Selvitä, tarvitsetko alumiinittoman deodoranttituotteen?
Siirry alkuun