Hiukset vaativat hoitoa ympäri vuoden, mutta jokaisen omat tarpeet määrittelevät mitä tuotteita hoitoon kannattaa käyttää. Kukin hius on läpimitaltaan 0,04 - 0,12 millimetriä, pohjoismaalaisilla leveys on usein asteikon alkupäästä. Suomalaisille tyypillinen hento hiuslaatu kaipaa usein volyymia ja kosteutta. Pakkanen aiheuttaa omat haasteensa hiusten hoitoon. Tällöin kutrit kuivuvat ja sähköistyvät helposti. Kesällä hiuksien hoidossa kannattaa taas kiinnittää huomiota UV-suojaan, sillä aurinko ei vaurioita vain ihoa. Verkosta oikeanlaisten hiustuotteiden löytäminen on helppoa, sillä tuotteiden ja hintojen vertailu käy näppärästi. Verkosta löytyvät myös monet merkit, joita ei ole tarjolla marketeissa tai tavarataloissa.

Hiukset ja oikeanlaiset tuotteet

Oman hiuslaadun selvittämiseen kannattaa käyttää hetki jos toinenkin, ajatuksella toimien on helpompi valita juuri itselle sopivat pesu-, hoito- ja muotoilutuotteet. Esimerkiksi värjätyt kutrit kaipaavat usein väriä säästävää shampoota, kiharat kosteutta ja ohuet hiukset ryhtiä. Myös monenlaiset hiuspohjan ongelmat, kuten kutina ja hilse, vaativat omanlaistaan hoitoa. Asiantunteva parturi tai kampaaja auttaa kartoittamaan hiuslaadun ja mahdolliset ongelmakohdat hiusten hoidossa, jonka jälkeen on helpompi lähteä hiustuoteostoksille. Hiustenleikkuun yhteydessä kannattaa siis rohkeasti kysyä suosituksia tuotteista tai ainesosista, joista juuri itse voisi parhaiten hyötyä. Samalla voi käydä läpi senhetkisen hiustenhoitorutiinin. Ehkäpä ongelmien taustalla ei olekaan hoidon puute, vaan liian hoitavat tai voimakkaat tuotteet? Tällöin mahdolliset ongelmat voivat ratketa yksinkertaisesti pesuväliä harventamalla tai hellävaraisempaan shampooseen tai hoitoaineeseen siirtymällä.

Hiuspohjan kunto ja hiuslaatu määrittävät hiustenhoidon peruspilarit. Kuitenkin hiusten pituus on usein se asia, joka ratkaisee sen mitä muotoilutuotteita kannattaa ottaa käyttöön. Lyhyet hiukset saa kuosiin vahamaisilla tai geelimäisillä tuotteilla, joilla saa voimakastakin pitoa ja tukea hiuksiin. Pitkien hiusten käsittely sisältää usein suoristamista, kihartamista tai kuivaamista. Tällöin hiusten suojaaminen lämpösuojalla auttaa pitämään hiukset hyväkuntoisina ja kiiltävinä. Kampaukset viimeistellään hiuslakalla. Lakkaa löytyy erittäin kevyestä voimakkaan pidon antaviin tuotteisiin. Kiireisiin aamuihin ja rasvoittuville hiuksille oiva valinta on kuivashampoo, joka tuo hiuksiin ryhtiä ja ilmavuutta hetkessä. Sama tuote sopii myös niille, jotka haluavat pidentää hiusten pesuväliä. Mikä parasta, kuivashampoota valmistetaan myös tummille hiuksille sopivana, joten tuotteen käyttö ei automaattisesti tarkoita harmahtavaa sävyä hiuksissa.

Puhtaaksi hellävaraisesti ja tehokkaasti

Hiukset vaativat säännöllistä pesua. Pesuun sopii monenlainen sampoo, mutta oikean tuotteen voi löytää sekä luonnonkosmetiikan että markettituotteiden joukosta. Päänahka, jossa ei ole mitään erityisempiä ongelmia, puhdistuu monenlaisilla shampoilla. Liian tiheä pesu voi huuhtoa hiuksista niiden luontaiset öljyt, jonka seurauksena suortuvat kuivuvat ja muuttuvat kiillottomiksi. Tilannetta voi korjata kosteuttavilla tuotteilla ja esimerkiksi hiusöljyillä, jotka levitetään hiusten pituuksiin. Näin ne eivät rasvoita tukkaa, mutta auttavat pitämään sen hyväkuntoisena ja kauniina. Luonnonkosmetiikka on noussut suosituksi viimeisten vuosien aikana, ja tämä näkyy myös shampoovalikoimissa. Vaahtoamisen aiheuttavat sulfaatit voivat ärsyttää joidenkin ihoa. Tällöin pesuaineeksi kannattaa valita tuote, jossa sulfaatit on korvattu luonnosta saaduilla ainesosilla. Luonnonmukaisuus ei tarkoita enää tehottomia tuotteita, vaan niillä saa aikaiseksi erinomaisen pesutuloksen ympäristöä samalla suojellen.

Hiukset kaipaavat säännöllistä syväpuhdistusta, jos käytössä on erilaisia muotoilutuotteita tai lämpösuojia. Syväpuhdistava shampoo voi jopa kirkastaa hiusten väriä, kun aikojen myötä kertynyt kerros erilaisia tuotteita pestään kunnolla pois. Syväpuhdistavaksi shampooksi voi kelvata jopa edullinen, tavallisen shampoon nimellä kulkeva tuote, mutta erityisen puhdasta lopputulosta kaipaavat valitsevat erikseen tähän tarkoitukseen suunnitellun shampoon.

Hiukset

  • Oikeanlainen shampoo on tärkeä osa päivittäistä hiustenhoitoa
  • Valitse hoitavat tuotteet tarpeidesi mukaan: tarvitsetko kosteutta, ryhtiä tai värjätyille hiuksille tarkoitetun tuotteen?
  • Hiukset voi muotoilla monilla eri tuotteilla
Siirry alkuun