Hiustenlähtö on kiusallinen mutta varsin yleinen vaiva. Se voi johtua monista eri syistä. Aina syytä ei edes tiedetä. Syynä voi olla ihmisen perinnölliset tekijät tai elämää raskaasti kuormittava tilanne. Hiustenlähtöä voidaan yrittää hoitaa kuitenkin oikeanlaisin hoitotuottein ja elämäntapoihin huomiota kiinnittämällä. On olemassa erityisiä ongelmaan kehitettyjä hoitotuotteita, joiden sanotaan hidastavan hiustenlähtöä. Näitä tuotteita voi hankkia nyt myös verkkokaupasta. Jos kokee esim. kampaamossa tai kaupassa asioimisen kiusalliseksi, voi tuotteita etsiä kaikessa rauhassa kotona ja tilata ne sitten helposti netin kautta suoraan kotiovelle.

Hiustenlähtö ja sen moninaiset syyt

Hiustenlähtö ei ole mikään harvinainen ongelma, ja siitä kärsii useampi kuin ehkä tulisi ajatelleeksi. Ihmiseltä lähtee hiuksia normaalistikin päivittäin varsin runsaasti, esim. harjatessa, pestessä tai hiuksia käsitellessä. 15% hiuksistamme on jatkuvasti telogeenivaiheessa, joka tarkoittaa lepovaihetta. Tämä vaihe kestää 1-3 kuukautta. Tätä vaihetta seuraa anageenivaihe eli kasvuvaihe, jonka aikana hius kasvaa 1cm pituutta kuukaudessa 2-6 vuoden ajan. Sitten on vielä yksi vaihe, jota kutsutaan catageenivaiheeksi eli siirtymävaiheeksi. Se on kestoltaan noin 1-3 viikkoa, jonka aikana karvatuppi valmistautuu hiuksen irrottamiseen. Tämä on siis hiuksen luonnollinen elinkaari. Seuraavaksi kerromme poikkeuksellisesta hiustenlähdöstä, johon on saatavilla hoitotuotteita myös verkossa. Netistä tilaamalla voi usein säästää rahaa, koska tuntuva alennus on melkeinpä taattu, kunhan vain jaksaa etsiä.

Poikkeuksellinen hiustenlähtö voi johtua hyvin monista eri syistä. Mutta miksi hius sitten siirtyy ennen aikojaan niin kutsuttuun lepotilaan? Siihen voivat syinä olla muun muassa hormonaaliset seikat, ravinteelliset syyt, psyykkiset tekijät ja jopa jotkin maantieteelliset vaikuttajat. Harva meistä varmasti tulee ajatelleeksi, että maantieteelliset seikat voisivat todella vaikuttaa hiustenlähtöön. Näin kuitenkin on tutkimuksissa osoitettu olevan. Joidenkin maantieteellisten alueiden vähäinen valon määrä ja toisinaan liiallinen valo, voivat vaikuttaa hiusten hyvinvointiin. Hormonaalisista tekijöistä taas yleisin on varmasti stressi, joka vaikuttaa koko kehoon, myös hiuksiin. Ravinteellisiä tekijöitä voivat olla muun muassa syömishäiriö, yksipuolinen ruokavalio tai runsas painonpudotus, jolloin hiuksillekin tärkeiden ravinteiden saanti ei ole välttämättä taattua. Ongelmia kohdatessa tähän voi hankkia hoitotuotteet netistä, jossa myös tarjous osuu kohdalle usein.

Stressiperäinen ja perinnöllinen hiustenlähtö

Hiustenlähtö voi olla hyvinkin stressiperäistä, kuten jo aiemmin tekstissä mainittiinkin. Ihmisen elimistö reagoi stressiin hyvin kokonaisvaltaisesti. Sen lisäksi, että stressi aiheuttaa mm. masennusta ja muita mielenterveysongelmia, se voi aiheuttaa ihmiselle myös kiusallista hiustenlähtöä. Stressi aiheuttaa usein myös sen, ettei ihminen syö tarpeeksi monipuolisesti ja saattaa myös nukkua yöllä huonosti. Nämä molemmat seikat ovat omiaan aiheuttamaan hiustenlähtöä itse stressin lisäksi. Kun huomaa stressin aiheuttavan hiustenlähtöä, pitää ensisijaisesti kiinnittää huomiota henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Näiden tueksi voi hankkia tuotteita, jotka ovat kehitetty hidastamaan hiustenlähtöä. Netissä on tarjolla runsaasti tuotteita, joilla tätä ongelmaa voidaan hoitaa. Voit siis ostaa avun ongelmiin helposti netin kautta.

Hiustenlähtö voi olla myös kiinni perintötekijöistä. Kun katsomme omia vanhempiamme, voimme ennustaa omaa kaljuuntumistamme. Voi myös olla mahdollista, että kaljuuntuminen hyppää yhden sukupolven yli. Tämä ei ole mitenkään harvinaista. Perinnöllistä hiustenlähtöä aiheuttaa hiustenlähtögeeni. Tosin naisilla ei ole tätä hiustenlähtögeeniä, vaan se periytyy yleisesti miehille. Tätäkin voidaan yrittää hoitaa oikeanlaisilla tuotteilla, joita verkosta löytyy runsaasti.

Hiustenlähtö ja sen aiheuttajat

  • Perinnöllisyys ja hiustenlähtögeeni
  • Stressi- ja ravintoseikat
Siirry alkuun