Suomen kylmä talvi rasittaa paitsi ihoa, myös huulia. Pakkasen kuivattamat ja rohtuneet huulet eivät ole paras lähtökohta kestävälle ja kauniille huulimeikille. Kuivien tai halkeilevien huulten päälle huulipuna ei levity tasaisesti. Myös oman kullan suukottelu on ikävää, jos huulet ovat kuivat, rohtuneet tai halkeilleet. Vaikka huulten iho aiheuttaa monille ongelmia talvisin, harva muistaa hoitaa huuliaan säännöllisesti. Huulten hoito on varsin yksinkertaista, eikä se edes vie paljon aikaa. Oikeilla tuotteilla ja säännöllisellä hoidolla saat huulesi suudeltavan pehmoisiksi myös paukkupakkasella. Osta parhaat tuotteet huulillesi verkkokaupasta, niin säästät selvää rahaa.

Huulten hoito kannattaa ottaa tavaksi

Huulirasva on perustuote, kun puhutaan huulten hyvästä hoidosta. Huulirasvalla suojaat huulesi purevalta pakkaselta ja kuivattavalta viimalta. Huulirasvoja löytyy monenlaisia. Joku suosii puikkomuodossa olevaa ohutta rasvaa, jota on helppo levittää huulille aina tarpeen mukaan. Toiset taas suosivat sävyttäviä huulirasvoja tai -kiiltoja, jotka nekin tarjoavat janoisille huulille kosteutusta. Päivisin harva meistä haluaa levittää huultensa päälle paksua rasvakerrosta, mutta esimerkiksi yöksi huuliin voi levittää voidetta paksumman kerroksen. Näin huulet saavat tehokosteutusta ja olet aamulla pehmeähuulisena valmiina uuteen päivään. Huulten hoito kannattaa ottaa ihan jokapäiväiseksi tavaksi. Säännöllinen huolenpito takaa sen, etteivät huulesi pääse koskaan kovin huonoon kuntoon. Halkeilujen ja rohtumisen ennaltaehkäisy on huomattavasti helpompaa kuin vaurioiden korjaaminen. Kun etsit omille huulillesi sopivaa huulivoidetta, kannattaa hintoja vertailla netissä. Säästö saattaa olla suuri.

Vaikka kosteuttaminen onkin huulten hoidossa kaiken perusta, voi huulten hyvinvointia edistää monella muullakin tavalla. Kauniin, kestävän ja tasaisen huulimeikin pahin vihollinen on kuollut ihosolukko. Tällä tarkoitetaan niitä kuivia nahkariekaleita, jotka sitkeästi roikkuvat huulten pinnalla huulimeikkiä pilaamassa. Kukapa meistä ei joskus olisi yrittänyt repäistä tällaista riekaletta irti? Lopputuloksena on usein verta vuotava ja arka huuli. Näitä ikäviä tilanteita voi onneksi ehkäistä säännöllisellä huulten kuorinnalla. Huulille myydään omia kuorintavoiteita, jotka on suunniteltu juuri huulten herkkää ihoa silmällä pitäen. Huulet kannattaakin kuoria erillisellä kuorintavoiteella muutaman kerran viikossa. Kuorintavoidettakin kannattaa ostaa säästöpakkauksessa, sillä niillä on usein huomattavasti vähemmän hintaa kuin pienillä pakkauksilla. Myös nettiä kannattaa selailla ahkerasti tarjousten toivossa.

Älä unohda huulten hoitoa kesälläkään

Huulten hoito on erityisen tärkeää talven purevilla pakkasilla. Myöskään kesällä huulia ei kuitenkaan kannata unohtaa. Esimerkiksi auringon UV-säteet ovat yhtä vahingollisia huulille kuin muullekin iholle. Auringon lisäksi esimerkiksi suolainen merivesi kuivattaa huulia. Kesälläkin huulilla kannattaa käyttää kevyttä huulirasvaa. Muista myös tarkistaa, että valitsemassasi tuotteessa on suoja myös UV-säteilyä vastaan. Kuorintaakaan ei kannata unohtaa kesällä, sillä kesä on usein värikkäiden huulimeikkien aikaa. Hyvin hoidetut huulet ovat välttämättömyys, jos haluat näyttää hyvältä kirkkaan värisessä huulipunassasi. Kesällä huulet voi kuoria silloin, kun sille tuntuu olevan tarvetta. Usein kerran viikossa riittää. Kun etsit omaan käyttöösi sopivia huulituotteita, kannattaa hintoja vertailla netissä. Usein paras hinta löytyy verkkokaupasta.

Huulten hoito ei ole vaikeaa ja se on helppo ottaa tavaksi. Kanna aina taskussasi huulirasvapuikkoa, jolla huulet saa kosteutettua helposti ja nopeasti missä ja milloin tahansa. Parhaat huulirasvat löytyvät verkosta. Hintoja kannattaa aina vertailla ennen ostopäätöksen tekemistä, sillä usein kivijalkaliikkeissä hinnat ovat kalliimmat kuin verkkokaupoissa. Verkosta saat saman tuotteen halvemmalla kuin muualta.

Huulten hoito on helppoa

  • Huulten perushoito on helppoa, jos kannat huulirasvaa aina taskussasi.
  • Rasvaamisen lisäksi huulet kannattaa kuoria säännöllisesti.
Siirry alkuun