Viikset ja parrat ovat jälleen muodissa. Enää tyylikkäänkään liikemiehen ei tarvitse poistaa kasvoilta kaikkia karvoja. Täysin rehottamaan parta- ja viiksikarvoja ei kuitenkaan kannata päästää. Onneksi monet kosmetiikkamerkit ovat heränneet tähän uuteen muotiin ja tarjoavat siksi erikseen parran ja viiksien muotoiluun sopivia tarvikesettejä. Näitä tarvikkeita saat ostettua helposti netistä eri verkkokauppojen kautta. Viiksien muotoilu ei ole koskaan aiemmin ollut näin helppoa ja trendikästä. Haaveilitpa sitten amisviiksistä tai 1900-luvun alun herrasmiesviiksistä Hercule Poirot -tyyliin, oikeilla tuotteilla ja pienellä vaivannäöllä haaveistasi voi tulla totta.

Opas viiksien muotoiluun - onnistu muutamalla täsmätuotteella

Tässä oppaassa käydään läpi kuinka muotoilet hiukset oikein. Kurittomat viiksikarvat saa helposti ojennukseen muutaman täsmätuotteen avulla. Viiksiä ei tietenkään ole pakko muotoilla, mutta lopputulos on yleensä tyylikkäämpi ja huolitellumpi, jos viiksille viitsii uhrata aamuisin edes muutaman minuutin.Ennen viiksien muotoilemista, kannattaa miettiä, millaista tyyliä tavoittelee. Tietysti omat viikset saattavat aiheuttaa joitakin rajoitteita. Lyhyistä haivenista on vaikea taikoa paksuja, päistä kaareutuvia viiksiä. Tähän auttaa vain aika ja kärsivällinen kasvattaminen. Viiksien muotoilu alkaa trimmaamisesta, ellet sitten ole keskellä kasvatusprosessia. Jos viiksikarvat kasvavat suun eteen, ne kannattaa lyhentää saksilla. Sivuilla harottavat viikset voi laittaa kuriin myös pienellä partatrimmerillä. Viiksien lyhentämisessä viiksikampa auttaa, sillä sen avulla saat viikset pätkittyä samanpituisiksi ja vältyt sikin sokin harottavilta haivenilta. Oikeiden trimmaustuotteiden löytäminen voi tuntua vaikealta ja kalliiltakin investoinnilta, mutta vertailemalla hintoja, säästät selvää rahaa.

Jos viiksesi ovat tuuheat ja kasvavat erityisen tiheästi, kannattaa viikset pestä trimmaamisen jälkeen. Näin irtokarvoja ei päivän aikana lentele suuhun. Pesun jälkeen viikset voi vielä muotoilla haluamaansa malliin erillisen viiksivahan avulla. Viiksivahoja löytyy monelta merkiltä ja useissa eri koostumuksissa. Luonnonkosmetiikkaa suosiva mies valitsee mehiläisvahapohjaisen viiksivahan. Viiksivahaa kannattaa ostaa kerralla kunnolla. Valitse siis suurikokoinen säästöpakkaus, niin saat tuotteen usein halvemmalla. Viiksien muotoiluun tarkoitettuihin tuotteisiin saa helposti uppoamaan omaisuuden. Siksi eri tuotemerkkien hintoja ja saatavuutta kannattaa aina vertailla etukäteen. Sivustollamme vertailet helposti eri tuotteiden hintoja ja vertailun kautta löydät myös edullisimmat jälleenmyyjät. Kosmetiikkatuotteista ei koskaan kannata maksaa liikaa, muista siis vertailla hintoja.

Valitse laadukkaat tuotteet viiksien muotoiluun

Kun kyseessä on viiksien muotoilu, moni mies kuvittelee selviävänsä keittiösaksilla, partahöylällä ja hiusgeelillä. Tämä on virhe. Viiksien muotoilua varten kannattaa hankkia laadukkaat, terävät ja ohutteräiset parturinsakset. Keittiösaksilla lopputuloksesta tulee epätasainen ja pahimmassa tapauksessa myös ylähuuli ottaa osumaa isoilla saksilla hosumisesta. Hiusgeeli sen sijaan on liian tujua tavaraa ohuille viiksikarvoille. Siksi kannattaa investoida varta vasten viiksiä ja partaa varten suunniteltuun muotoilutuotteeseen. Viiksivahojakin on erilaisia, toinen tykkää kovemmasta ja toinen pehmeämmästä koostumuksesta. Lisäksi hajusteallergisille on olemassa hajusteettomia viiksivahoja, joiden avulla viiksien muotoileminen onnistuu ilman ylimääräisiä ärsykkeitä. Omille viiksille paras vaha löytyy vain kokeilemalla ja testaamalla useita tuotteita. Tuotteet löydät yleensä edullisimmin netistä.

Viiksien muotoilu onnistuu parhaiten lämmitetyllä vahalla. Kun aloitat vahan levittämisen, varmista, että vaha on vähintään kädenlämpöistä. Voit lämmittää vahapurkkia kädessäsi ennen viiksien muotoilua. Parhaan lopputuloksen saat, kun aloitat viiksivahan levittämisen viiksien keskeltä. Verkkokaupan aikakaudella hintojen vertaileminen on onneksi helppoa. Vertaa sivustollamme eri tuotteiden hintoja, niin löydät helposti parhaat tuotteet parhaaseen hintaan.

Viiksien muotoilu on helppoa

  • Trimmaa viikset oikean pituisiksi parturinsaksilla.
  • Muotoile viikset haluamaasi muotoon viiksivahalla.
Siirry alkuun