Parranajon jälkeen on yleensä tarpeellista hoitaa ihoa jollakin tavalla, sillä iho saattaa kärsiä jonkin verran partahöylän käsittelystä. Millä tavalla ihoa voi hoitaa? Yksi vaihtoehto on käyttää partavettä, joka auttaa desinfioimaan ja elvyttämään ihoa. Melko yleinen ihonhoitotuote jota käytetään tällaisessa tilanteessa, on kosteusvoide. Kun etsit netistä tietoa kosteusvoiteista, saatat huomata että yleensä kosteusvoiteesta puhuttaessa se liitetään naisten ihonhoitoon. On kuitenkin erityisen tärkeää myös kiinnittää huomiota miesten ihonhoitoon, erityisesti parranajoon liittyvissä tilanteissa. Millaisia kosteusvoiteita on tarjolla miesten kasvojen ihon hoitoon ja miten voi löytää sopivan tuotteen?

Parranajon jälkeen on hyvä suojata kasvojen iho

Kun partaa ajetaan partahöylällä, kasvojen iho joutuu melko koville ja monilla miehillä iho ärtyy hyvin helposti. Siksi parranajon jälkeen on hyvä hoitaa ärtynyttä ihoa oikealla tavalla, jotta iho ei tuntuisi ikävältä, eikä se näyttäisi punertavalta. Kasvojen ihon hoitoon ei ole hyvä käyttää samoja tuotteita kuin muun vartalon hoitoon. Kun käytetään kosteusvoidetta, on hyvä tiedostaa että kasvojen iho on todella herkkä ja erittäin altis säiden vaihtelulle. Esimerkiksi pakkasella kasvojen iho saattaa tarvita ylimääräistä kosteutta, erityisesti silloin kun parta on juuri ajettu. Myös aurinko saattaa kuivattaa kasvojen ihoa ja kun siihen yhdistetään vasta partahöylällä käsitelty kuiva iho, on sitä silloin erityisen tarpeellista hoitaa. Monilla miehillä on hyviä kokemuksia oikeanlaisen kosteusvoiteen käytöstä, sen jälkeen kun parranajo on suoritettu.

Partaa ajettaessa voi kasvoihin jäädä joitakin pienen pieniä haavoja ja juuri sen vuoksi on tärkeää ihoa hoitaa ainakin jollakin tavalla. Se miten partaa ajaa, vaikuttaa myös siihen kuinka ärtynyt kasvojen iho on partahöylän käsittelyn jälkeen. On hyvä muistaa, että milloinkaan ei tulisi partaa ajaa vastakarvaan, sillä silloin haavoja voi syntyä normaalia herkemmin ja tulehduksia saattaa syntyä silloin melko helposti. Tämänkin vuoksi kosteusvoiteen käyttäminen parranajon jälkeen auttaa ihoa palautumaan normaaliin tilaansa. Erityisesti talvella on parempi välttää partaveden käyttöä parranajon jälkeen, sillä partavesi voi kuivattaa ihoa vieläkin enemmän. Suositeltavampaa on käyttää oikeanlaista kosteusvoidetta, joka säilyttää ihon normaalin kosteuden. Kosteusvoidetta kannattaa hankkia kerralla säästöpakkaus, jolloin tuotteen käyttö tulee pitemmän päälle halvemmaksi.

Parranajon jälkeen kasvot kannattaa kosteuttaa sopivasti

Parranajon jälkeen käytettävä kosteusvoide voi olla helppo valita, kun tietää minkä tyyppinen iho itsellä on. Jotkut kosteusvoiteet ovat täysin öljyttömiä, mikä jättää ihon mattapintaiseksi. Kosteusvoiteen imeytyminen on yksi merkittävä tekijä, kun valitaan oikeanlaista tuotteitta. Myös hoitava kosteusvoide tai hoitava emulsio voi olla hyvä ja käyttökelpoinen tuote, mikäli kasvojen iho on erityisen herkkä. Tällainen tuote imeytyy hyvin nopeasti ja kosteuttaa ihon välittömästi. Mikäli kasvojen iho on niin herkkä, että tällaisetkaan tuotteet eivät tunnu auttavan, on syytä harkita pidemmän tauon pitämistä parranajosta. Erilaisia kosteusvoidetuotteita kannattaa kuitenkin tilata netistä ja kokeilla mikä on paras tuote omalle iholle ja mikä tuotteista olisi hyvä käytettäväksi kaikkina vuodenaikoina.

Kun kosteusvoiteen käyttäjä on valinnut itselleen sopivan tuotteen käytettäväksi parranajon jälkeen, voi toisinaan olla vaikeaa muistaa käyttää tuotetta säännöllisesti. On hyvä pyrkiä muistamaan tuotteen säännöllinen käyttö, erityisesti talvella, jolloin iho kuivuu herkemmin. Parhaat kosteuttavat tuotteet auttavat käyttäjää saamaan kasvojen ihon kosteuden hyvään tasapainoon ja helpottavat huomattavasti parranajoa aina seuraavalla kerralla.

Parranajon jälkeen käytettävät tuotteet

  • Parranajon jälkeen kasvojen iho on hyvä kosteuttaa
  • Sopiva kosteutustuote löytyy helposti vertailemalla
  • Iho pysyy kosteana pitkään oikealla tuotteella
Siirry alkuun