Partahöylät kuuluvat lähes jokaisen miehen vakiovarusteisiin. Monet käyttävät niitä joka päivä, kun taas joillekin niiden käyttö on satunnaista tai tilanteesta riippuvaa. Partahöylällä parta leikataan nimensä mukaisesti höyläysperiaatteella, jolloin partahöylää liikutetaan käsin ihoa vasten saaden tehokkaasti näkyvät partakarvat poistumaan. Kun parranajaja etsii oikeanlaista partahöylää itselleen, voi netistä löytää sopivia tuotteita ja vertailuja erilaisista tuotteista. Tehdessään vertailua käyttäjän on hyvä kiinnittää huomiota joihinkin seikkoihin, jotka vaikuttavat tuotteen sopivuuteen omiin tarpeisiin. Esimerkiksi se kuinka pitkäkestoinen on partahöylän käyttöikä, on hyvä selvittää valintaa tehdessä.

Partahöylät jokapäiväisessä käytössä

Partahöylän käyttäjän kannattaa toimia harkiten kun hän käyttää höylää parranajossa. Partahöylät ovat erilaisia ja jotkin niistä eivät välttämättä ole riittävän turvallisia, erityisesti kertakäyttöisten partahöylien käytössä on joitakin huomiota vaativia tekijöitä. Kertakäyttöisen partahöylän terät eivät ole kaikkein terävimpiä, jolloin niiden käyttäjä saattaa tuntea tarpeelliseksi käyttää höylää voimakkaammin tai höylätä samasta kohdasta useita kertoja, jotta lopputulos olisi riittävän huoliteltu ja tasainen. Ongelma tällöin saattaa olla se, että ihoon tulee herkästi haavoja. Tämä on tietysti erittäin ikävää ja hidastaa liikkeelle lähtöä, sillä haavoja täytyy silloin paikkailla ja varmistaa ettei infektioita pääse syntymään. Useimmilla miehillä on kokemuksia jatkuvaan käyttöön tarkoitetuissa partahöylistä, joissa on yleensä terävämmät terät ja melko hyvä suojaus, jottei haavoja pääse syntymään kovin herkästi.

Joillakin miehillä on kokemuksia myös partaveitsen käytöstä, jota voidaan pitää kaikkein perinteisempiä parranajovälineenä. Partaveitsi kun on kuitenkin väärin käytettynä vaarallinen, joten sellaisen hankkimista kannattaa harkita erittäin huolellisesti. Partaveitsen käytössä on useita riskejä, erityisesti vaarana ovat helposti syntyvät haavat, kun partahöylää käsitellään huolimattomasti. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa käyttää partahöylää, jossa on hyvät suojat haavojen varalta. Kun on löytänyt omiin tarpeisiinsa sopivan partahöylän, kannattaa niitä hankkia kerralla useampi säästöpakkaus. Tällöin säästyy sekä rahaa ja myös vaivaa, jota aiheutuisi uusien partahöylän terien hankkimisesta säännöllisesti. Partahöylien valikoimissa on saatavilla erittäin kalliita ja laadukkaita höyliä, joiden avulla parranajo on vaivatonta ja ongelmatonta. Tällaisten hankkimista useimmat eivät kuitenkaan harkitse.

Partahöylät opas – miten löytää itselle sopivin?

Partahöyliä on siis lukuisia erilaisia ja oikeanlaisen, omiin tarpeisiin sopivan höylän löytäminen voi olla vaivalloista. Tämä opas auttaa sinua valinnassa. Kannattaakin tutustua tarkemmin erilaisiin partahöyliin netissä ja lukea muiden käyttäjien kokemuksia. Parhaat partahöylät löytää helposti nettikaupasta, jossa on nähtävillä myös tuotteiden ostajien kommentteja ja arvosteluja. Kun on löytänyt sopivimman tuotteen itselleen, kannattaa se tilata myös verkkokaupan kautta, jolloin tuotteen hinta usein huomattavasti halvempi, kuin kivijalkaliikkeestä ostettaessa. Partahöylän valintaan vaikuttaa usein myös se, millainen höylän kahvassa on. Perinteisimmissä höylissä on pelkästään normaali pidike, josta voi pitää kiinni. Paremmin varustelluissa höylissä on kahvaosassa hyvä tarttumakohta, joka auttaa parranajon tarkkuudessa ja sen ansiosta haavojen syntymisen ehkäisy on helpompaa.

Partahöylät ovat käteviä tuotteita oikein käytettynä. Valitessa sopivaa höylää kannattaa pitää mielessä mitkä tekijät vaikuttavat oman parran ajamiseen kuten, ihon typpi ja partahöyliin terävyys. Mikäli höylän käyttäjä haluaa varmistaa että parranajo on vaivatonta ja lopputulos on siisti, kannattaa silloin keskittyä laadukkaisiin tuotteisiin ja varmistaa että parhaat tuotteet tulee huomioitua valintaa tehdessä.

Partahöylät – mistä kannattaa hankkia?

  • Etsi erilaisia partahöyliä netistä
  • Lue arvosteluja partahöyliin
  • Vertaile tuotteiden hintoja ja laatua
Siirry alkuun