Partakoneet ovat monille miehille tuttuja jokapäiväisessä käytössä olevia laitteita. Joillekin miehille partakoneen käyttö on satunnaista, mutta silloinkin koneen käyttäjä haluaa löytää mahdollisimman laadukkaan parranajovälineen, jonka avulla parran saa siistittyä vaivattomasti. Partakoneen avulla parta on mahdollista leikata helposti liikuttamalla konetta ihoa vasten, jolloin parta lyhenee jopa helpommin kuin partahöylää käytettäessä. Netistä on mahdollista löytää monia hyviä tuotteita, joiden avulla parran ajaminen käy käden käänteessä ja halvalla hinnalla. Partakoneen valinnassa kannattaa huomioida, kuinka tarkkaa jälkeä haluaa saada aikaan. Halvatkin koneet leikkaavat hyvin, mutta niiden käyttö saattaa olla hieman vaivalloista.

Partakoneet jokapäiväisessä käytössä

Kun partakoneen hankkiminen on ajankohtaista, on partakoneen hankkijan hyvä toimia harkiten ja etsiä huolellisesti oikeanlaista partakonetta. Partakoneet tarjoavat usein huomattavaa helpotusta parranajoon, mutta on tärkeää tiedostaa joitakin huomioitavia seikkoja. Yhtenä esimerkkinä; partakone vaatii aina sähkövirtaa ja sen vuoksi sitä voi käyttää ainoastaan silloin, kun sähköä on saatavilla. Mikäli parranajo on jokapäiväinen rutiini, kannattaa partakoneen lisäksi olla varalta partahöylä, jota voi käyttää hätätilanteessa, mikäli sähkövirtaa ei olekaan saatavilla. Tällaiset koneet ovat erilaisia ja jotkin niistä sisältävät myös ladattavan akun. Tällaisessakin tapauksessa voi olla hyvä olla partahöylä varalla. Joillakin miehillä on kokemuksia partakoneen käytöstä silloin kun sähkövirta on yllättäen katkennut ja saatavilla ei ole ollut partahöylää. Juuri sellaisia tilanteita varten kannattaa varautua varaamalla partahöylän varalle.

Partakoneen terät ovat kuluvia tuotteita ja ne täytyy vaihtaa aika ajoin. Mistä kannattaa hankkia lisää partakoneen teriä? Teriä on saatavilla useista liikkeistä, mutta kätevintä on tilata teriä netistä. Partakoneen teriä kannattaa usein tilata suuremmassa erässä, jolloin tilaukseen kuuluu useiden terien säästöpakkaus. Näin parranajon kustannukset voi pitää pitemmän päälle kurissa, eikä silloin tarvitse huolehtia partaterien hankinnasta pitkään aikaan. Partakoneet eivät yleensä vaadi muuta huoltoa, kuin terien vaihdon ja mahdollisesti pesemisen partakarvoista kuumalla vedellä, mikäli partakone on suunniteltu vesipestäväksi. Partakoneen käyttö on siis suurimmaksi osaksi melko huoletonta. Partakoneita on yleensä turvallista ja nopeaa käyttää, sillä partakoneen terät ulottuvat laajalle alueelle kerralla, tarjoten kuitenkin terien suojan, jolloin kasvoihin ei varmasti tule haavoja.

Apua partakoneen valintaan – miten voit löytää itsellesi sopivan?

Partakoneet ovat siis käteviä tuotteita, kun on kyse jokapäiväistä parranajosta. Mitä kannattaa ottaa huomioon partakonetta etsiessä? Partakoneiden hintahaitari on hyvin laaja, joten onko jotakin syytä maksaa partakoneesta suuria summia? Kalliimpien partakoneiden suunnittelussa on otettu huomioon sellaisia tekijöitä, jotka auttavat tekemään parranajosta tarkempaa. Kalliimpien partakoneiden terät myötäilevät kasvoja siten, että partakarvat leikkaantuvat melko helposti pois hankalimmastakin kohdasta. Useissa halvemmissa partakoneissa ei ole välttämättä kasvoja myötäileviä teriä, jolloin partakonetta joutuu käyttämään huomattavasti pitemmän aikaa ja kääntelemään enemmän. Partakoneen turvallisuus on myös erittäin tärkeä tekijä. Kun partakoneen terät ovat suojattu riittävän tehokkaasti, eivät terät pääse vahingoittamaan kasvoja edes vahingossa. Millainen partakone kannattaa siis itselle tilata?

Partakoneet saattavat auttaa kiireistä ihmistä, sillä usein partakoneen käyttö on melko nopeaa. Partakoneen valinta voi olla vaiherikas prosessi, jonka jälkeen kuitenkin partakoneen käyttö helpottaa arkea merkittävissä määrin. Parhaat tuotteet löytää netistä ja niiden vertailut auttavat hahmottamaan partakoneiden ominaisuuksia. Partakonetta etsiessä on hyvä kysyä neuvoa muilta partakoneiden käyttäjiltä, jolloin voi löytää omiin tarpeisiin sopivan partakoneen.

Partakoneet – mistä voit hankkia?

  • • Etsi erilaisia partakoneita netistä
  • • Partakoneiden arvostelujen lukeminen helpottaa hankintapäätöstä
  • • Vertaile tuotteiden hintoja ja laatua
Siirry alkuun